Geometrijska forma Platonovih solida koji rezoniraju u skladu sa energetskim talasima koji dolaze iz svemira možda je i tajna zbog koje postoji velika piramida u Gizi, koja je zapravo polovina oktaedra i sposobna je da rezonira sa torzionim poljem zemlje.

Zahvaljujući ovim trodimenzionalnim geometrijskim formama Platonovih solida, njihovi molekuli su u stanju da rezoniraju (odjekuju kao u zvučnoj kutiji) u skladu sa energijom univerzuma, pa ih tako naučnici u Rusiji nazivaju i pasivnim generatorima torzionog polja.

I elektromagnetna energetska matrica naše planete Zemlje, koji se naziva “Zemljina rešetka”, tačno je skladu sa ovom univerzalnom matricom i čini njen jedinični deo.

Molekularna struktura vode je na neki način kao ogledalo ove matrice i upravo to vodi omogućava da energiju svemira uobličava na nižem skalarnom nivou po istom principu. Baš zbog toga ona u sebe može da implozivnim virom “uvuče” tu famoznu energiju nulte tačke koju je Vilhelm Rajh nazvao “orgon”, a drevni Kinezi su je nazivali “či”, Japanci – “ki”, a Indijci je i danas zovu – “prana”.

Dakle, šta se želelo stvarati u piramidi u drevnom ili “drevnom” Egiptu ili mnogo ranije (ili mnogo kasnije jer niko ne može da tvrdi kada su zapravo izgrađene), nije poznato. Da su piramide stvorene u vremenu pre Velikog potopa i da su ih izgradili drevni Atlantiđani, dokaza nema baš kao ni dokaza da su ih izgradili neki drevni Egipćani, koji nisu znali da crtaju drugačije već samo iz profila. A znali da grade ogromne piramide.

Uostalom, čemu tolika misterija oko ovih piramida, pa su samo odabrani naučnici i pod nadzorom bezbednosnih službi mogli da ih istražuju? Zašto je famozni Šampolion uništio hijeroglifske natpise koje je navodno dešifrovao? A i taj podatak da su dešifrovani hijeroglifi uništeni, takođe, se vrlo uspešno krije od javnosti. I to je zataškano. Sve što znamo o piramidama su nam plasirali strogo kontrolisani mediji, francuski i anglosaksonski “naučnici” i “istraživači”.

Piramide, ako su pak izgrađene mnogo kasnije, onda su ciljano građene da služe u nekom skrivenom tehnološkom procesu. Kako bi se znanje o procesu sakrilo, smišljena je priča od “drevnim egipatskim piramidama”. Tako se može postaviti i sumanuto pitanje: da li piramide u Gizi, ali i u drugim krajevima sveta predstavljaju veliku rezonantnu kutiju u koju je neko hteo da uhvati energiju univerzuma i održava je zarobljenom i takvu koristi? Recimo za desalinizaciju morske vode i dobijanje pijaće. Jedan zanimljiv dokaz ipak postoji, a to je što su piramide još u 19. veku bile okružene vodom. I to je zabeleženo na jednoj fotografiji iz toga vremena.

Energetska rešetka Zemlje je nesumnjivo podložna promenama u napajanju i od nje zavise i vremenske prilike na Zemlji. Veliki izlivi vode iz reka nastaju tako što se energija u “živoj” vodi naglo poveća i ona krene kao luda da navire iz zemlje i izaziva ogromne poplave. I ovo je upravo posledica implodirajućeg efekta. Da li se kontrola ovih vodenih tokova može vršiti i na neki drugi način ili samo gradnjom nasipa i njenim praktičnim fizičkim zarobljavanjem koje je izuzetno teško? Ili se upravo ova energija vode može vešto koristiti?