Da je voda u stanju da prenosi energiju kojom može da se pokrene automobil, otkrio je devedesetih godina prošlog veka jedan Australijanac. Njegovo puno ime se ne zna, ali je svetu poznat kao Džo, a njegov izum je nazvan Džoova energetska ćelija. Džo se nigde nije slikao i samo zahvaljujući internetu javnost je uspela da sazna putem njegovog amaterskog video snimka više detalja o njegovoj skalameriji. Razlog za tu tajnovitost su verovatno pretnje koje su stigle od naftnogkartela. A “siroti” Džo je pokušavao da uštedi na nafti i pokrene svoj automobil na vodu. Ali desilo se nešto neobično.

Džoova ćelija koristi vodu, ali ne kao gorivo, već samo kao katalizator u veoma specifičnom procesu koji se u njegovoj ćeliji odigrava i koji prenosi ogromnu količinu energije iz nečega što još niko iz naučnog establišmenta nije definisao, iako se za tu energiju od ranije zna. Pojedinci misle da je reč o energetskim česticama koje se nalaze svuda oko nas, kao i u nama, iz kojih nastaju i sve proteinske forme a koja je nosilac života kakav danas poznajemo.

Godine 1930. psiholog i istraživač Vilhelm Rajh ju je, navodno, prvi otkrio i nazvao je orgonskom energijom. Zbog toga je proglašen opasnim ludakom i strpan u zatvor iz koga nikada nije izašao. Ali Rajh verovatno nije znao da je još u 19. veku profesor medicine, lekar i biohemičar Antoan Bešam u krvi video energetske čestice koje je nazvao mikrozime ili protiti. On je još tada utvrdio da sve proteinske forme nastaju iz njih, i da se nakon smrti ponovo čitav organizam razgrađuje na te čestice.

Rajh je upravo posmatrajući pod mikroskopom truljenje trave koja je ostala bez vode video da se ona razlaže na sićušne energetske čestice koje emituju plavičastu svetlost i nazvao ih je bionima. Da li su mikrozime i bioni isto? Da li je organska energija to što je iz vakuuma ili iz vazduha povukao proces koji je Džo ustanovio? Kako je strukturirana voda u njegovoj ćeliji? U svakom slučaju, to je izvorska voda, a ne voda sa česme. Ali, ova voda je samo povukla energiju iz nečega što je bilo adekvatno za skladištenje energije.