1. Pametna žena kad otkrije grešku partnera, digne nos. I podseti ga da ga je upozorila o tome. Mudra žena – podrži ga, ohrabri, ponekad se pravi da ništa nije primetila.

2. Pametna žena u kriznoj situaciji, uzima uzde i uči muža da živi ispravno. Mudra žena – mu suptilno ukazuje pravac i podržava u nameri.

3. Pametna žena će učiti decu svojim neostvarenjima, bez obzira na sve. Mudra žena – vidi u svakom od njih ličnost.

4. Pametna žena na poslu će se truditi da bude bolja od drugih, da ne pravi greške. Pri tom većina kolega će se odnositi prema njoj veoma oprezno. Mudra žena će stvoriti u kolektivu atmosferu ljubavi i topline.

5. Pametna žena će se mešati u živote svoje dece, davati im netražene savete i uputstva. Mudra žena će dozvoliti deci da dobiju svoje životno iskustvo i podržaće ih u svakoj situaciji.

6. Pametna žena će se boriti sa uticajem svekrve, boriće se da uspostavi svoju nezavisnost od roditelja, svađati se s njima. Mudra žena će naučiti da se osmehuje, sluša ćuteći. I radi po svome. S ljubavlju.

7. Pametna žena želi da promeni svet, da prepravi sve ljude u okruženju. Mudra žena će početi da menja sebe. I prihvatiće druge takvim, kakvi oni jesu.

8. Pametna žena misli, da je srećan onaj ko je u pravu. Mudra žena zna da je u pravu, onaj ko je srećan.