Moje je ime Sreća, došla sam da vas pozdravim i sastavni sam deo života, života onih koji veruju u snagu ljubavi i života onih koji veruju da je ljubav beskonačna.

A znate da sam u braku?
Davno sam se venčala za Vreme i ono vam je odgovorno za rešenje mnogih problema koji vam na početku izgledaju veliki i bezizlazni. Ono izgrađuje srca i ličnost, leči rane i pobeđuje tugu.

Vreme i ja zajedno imamo troje dece. Naša su deca Prijateljstvo, Mudrost i Ljubav.

Prijateljstvo je naše najstarije dete: lepo, iskreno, veselo i nasmejano. Zbližava ljude, a da pri tome nikoga ne povređuje, već uteši svakoga kome se približi držeći ga za ruku.

Mudrost je naše drugo dete. Ona je pametna, sa čvrstim principima i neprekidno uči i sve je zanima. Najsličnija je svom ocu Vremenu. Možete zamisliti kako je to kad njih dvoje koračaju zajedno – Mudrost i Vreme.

Ah!…Najmlađa je Ljubav. Koliko posla s njom!!! Tvrdoglava je, uporna i prevrtljiva, ponekad želi da živi samo na jednom mestu a onda se nakon nekog vremena seti i kaže da je stvorena da bi živela u dva srca, a ne samo u jednom. Ah, moja je Ljubav vrlo složena i zapletena osoba, zna da napravi i pokoju nesmotrenost i to samo kakvu!

Kada do toga dođe na scenu stupa njen otac. Vreme dođe i pokuša da pokrpi rane koje je njegova kći Ljubav izazvala, a često u pomoc priskoči i Mudrost, mada nije u svim slučajevima od velike koristi sa svom svojom pameti!

Ipak – ” Na kraju sve dođe na svoje, na ovaj ili na onaj način.”

Zato, kažem vam, verujte mojoj porodici, Vremenu i mojoj deci Prijateljstvu, Mudrosti i Ljubavi.

Budete li imali poverenja u njih, znajte, da ću i ja, Sreća jednog dana svakako pokucati i na vaša vrata.