Bob Bek je (umro 2002.), dakle, napravio mašinu koja pomoću veoma slabe električne struje praktično ubija sve mikrobe u krvi, osim onog u kanceroznoj ćeliji. Po njegovoj zamisli, oslobađanjem organizma velikog broja mikroba, imuni sistem izuzetno ojača tako da može sam da izvrši korekciju u kanceroznoj ćeliji i obnovi zaustavljen Krebsov ciklus.

Bekova prva naprava nazvana je Prečistač krvi ili Elektrifikator krvi. Pomoću malih elektroda zakačenih na određene delove tela stvara se vrlo malo naizmenično strujno kolo gde se polaritet menja četiri puta u jednoj sekundi.

Električna struja razara ključni enzim na površini mikroba (kako su otkrili Kaali i Liman), i onemogućava njegovu deobu. Organizam bezbedno izlučuje onesposobljene mikrobe i oni tako više nisu u stanju da se nakače ni na jednu ćeliju. S obzirom na količinu toksičnih materija koju savremeni čovek unosi svakodnevno u organizam, ovih mikroba je zaista mnogo.

Elektrifikacija krvi uključuje i slabu elektroporaciju. To znači da membrana ćelije postaje mnogo više propustljivija tako da kroz nju mogu da prođu mnogi polarni molekuli koje ona inače ne bi propustila. Tako se i absorpcija nekih nutrijenata povećava i do 20 puta. Problem je što se i njihova toksičnost tako uvećava.

Zato Protokol Boba Beka uključuje i listu sa supstancama koje se u vreme tretmana elektrifikacije krvi ne smeju naći u krvnoj plazmi. Tu spadaju blago toksični vitamin A, Vitamin D, beta karotin, niacin, kofein, nikotin i mnoge druge stvari koje u malim količinama nisu otrovne, i čak su i neophodne kao redovni nutrijenti ćelije. Ali, sa čak i voda sa česme ukoliko bi se sve iz nje apsorbovalo može biti smrtonosni otrov. Posebno smrtonosni mogu biti tokisni iz belog luka i uopšte luka.

Zato najmanje nedelju dana pre početka elektrifikacije krvi mora se izbeći konzumiranje bilo koje medicinske trave, domaće ili orijentalne. Dve nedelje pre tretmana i nakon tretmana se mora prekinuti svaki unos lekova i sl. Doktor Bek to precizno navodi u svom protokolu.

Ovaj svoj izum Bek je namenio pre svega obolelima od AIDS-a, jer je to bolest koju karakteriše upravo veliki broj mikroba i drastičan pad imunog sistema. I to bi bio epohalan lek, posebno ako se zna koliko AIDS ubija ljudi na planeti, a da sam virus (HIV) nikada nije snimljen i dokumentovan. Zato neki naučnici veruju da je i ovde u pitanju jedna velika prevara, koja treba da ubije milione ljudi, posebno u Africi. Farmakobiznisu će naravno, od vakcina i otrovnih lekova, doneti ogromnu zaradu.

Ali, elektrifikacija krvi nije bila dovoljna za obolele od AIDS-a, jer su se nakon tretmana mikrobi ponovo stvorili u krvi. Tako je Bek pretpostavio da su se oni negde sakrili, kao u crevima ili tkivima. Posebno mesto za skrivanje mikroba su kanali korena zuba.

Zato je on izmislio Magnetni pulsar (impulsni uređaj koji pravi oscilirajuće magnetno polje), koji je mogao i njih da redukuje.
Uništavanjem svih mikroba u organizmu imuni sistem je toliko ojačan da je u stanju da napravi više od 2000 neuropeptida (nervnih proteina) među kojima je najpoznatiji interleukin i interferon, poznati kao borci protiv kancera.

“Demontirani” mikrobi su tako vraćeni u stanje “hibernacije”, odnosno u formu somatida (protita) i kao takvi ostaju ćeliji. Oni se ponovo mogu formirati kao mikrobi ukoliko se u ćeliji opet stvori kisela sredina. Zato je očito važno da se promeni način ishrane, i maksimalno spreči kiselost.

Na ovaj način se kancer uništava brzo i bez otoka. Naravno, farmaceutski biznis bi sa ovom metodom, ukoliko bi se primenjivala u zvaničnoj medicini, načisto propao. Zato je Protokol Boba Beka stavljen u ilegalu, a elektromedicina će morati da čeka bolje dane. Za sada jedini način za one koji ne veruju konvencionalnoj medicini i nalaze se u završnom stadijumu kancera jeste da se naoružaju znanjem o nastanku kancera i o ljudskoj anatomiji i da nauče da sklope Bekovu napravu, koja se kupuju samo u delovima (i nikada ne stižu svi odjednom).

Jedini problem u ovoj terapiji je što nema nikakvog efekta ukoliko je organizam već prošao hemoterapiju i radijaciju pri čemu je došlo do oštećenja velikog broja ćelija i drastičnog pada imunog sistema.

Poveriti lečenje lekarima kojima su titula, beli mantil, društvena pozicija i novac postali važniji nego tuđi život, može biti kobna greška. Zato neka svako dalje odlučuje sam.