1. Prvi princip:

“Koga god susreli, to je onaj pravi”. To znači da nitko ne ulazi u naš život SLUČAJNO. Svi koji nas okružuju, osobe s kojima smo u nekom odnosu, tu su da nas nečemu nauče ili da nam pomognu da razumemo.

2. Drugi princip:

“Šta god da se desi, jedina je stvar koja se i mogla desiti.” Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživjeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Nema “…da se pravdam – da sam to barem učinio drugačije… tada bi i situacija bila drugačija!” Ne. Ono što se već desilo je jedina moguća stvar koja se mogla desiti. Dakle, morala se desiti da bismo naučili LEKCIJU i pomakli se napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego i samoljublje.

3. Treći princip:

“Svaki TRENUTAK u kojem nešto započinje pravi je trenutak.” Sve počinje u pravom trenutku, ni prerano ni prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu – to je tu, spremno da započne.

4. Četvrti princip:

”Što je GOTOVO, gotovo je” ! To je jednostavno tako. Kada se nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.